Kinderparlement | Basisschool Regina Pacis te Hove
374
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-374,bridge-core-3.0.5,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Kinderparlement

P1100247

Wat is het kinderparlement?

Het kinderparlement bestaat uit een afgevaardigde van elke klas uit het 4de, 5de en 6de leerjaar, juf Annick  en juf Greet. De kinderen worden elk jaar verkozen door hun klasgenoten. Naast de afgevaardigde wordt er ook een reserve verkozen. Deze springt in als de afgevaardigde afwezig is.

 

Met het kinderparlement betrekken wij de kinderen nog meer in het schoolgebeuren. Alle kinderen van de school mogen hun idee voor de school in de ideeënbus steken. Deze ideeën worden met de leden van het kinderparlement grondig besproken. De ideeën die goedgekeurd worden door het kinderparlement worden door mevrouw directeur en de werkgroepen verder verwerkt.

Elk jaar worden er heel veel ideeën waargemaakt. De uniformloze dag, meer kleur in de refter, speelgoed op de speelplaats, muziek op vrijdag tussen de middag, …

 

We helpen de school ook om bepaalde acties uit te voeren. Vb: affiche ontwerpen voor de koffiestop, samen een spel spelen tijdens de speeltijd, …

Na elke vergadering wordt er een verslag gemaakt. Dit verslag wordt in elke klas voorgelezen en besproken.

 

De vergaderingen van het kinderparlement gaan door tussen de middag. We komen een 8-tal keer samen met het kinderparlement. Op het einde van het schooljaar sluiten we af met een gezellige picknick.

Dopjesactie

Op donderdag 28/01/21 kreeg iedere klas van onze school een mooie dopjesdoos van het kinderparlement.  Hiermee hopen we dat er heel veel dopjes worden ingezameld zodat we met onze school de blinde mensen kunnen helpen.  Het verzamelen kan beginnen …

Coronaproof

Omwille van de strenge coronamaatregelen hebben wij buiten op een veilige manier kunnen vergaderen.
De kinderen hebben alweer leuke ideetjes verzameld.
We kijken al uit naar de volgende bijeenkomst.

Vereniging voor blinden en slechtzienden

 

Tijdens het kinderparlement van 18/02/2020 brachten Lesley en de blinde meneer met zijn blindengeleidehond Pablo een bezoek.

De mensen van VEPES ( de organisatie die blinde mensen ondersteunen) kwamen het kinderparlement bedanken voor de mooie opbrengst van de “ cake voor de warmste week”.

Koffiestop

 

Op vrijdag 29 maart schonken we lekkere koffie en thee aan iedereen die “broederlijk delen” wilde steunen.  Wij maakten de affiches voor deze activiteit.

De Warmste Week

 

17 december 2018 maakten we hotdogs en verkochten die aan alle leerlingen ten voordele van Bednet.  Bednet zorgt ervoor dat langdurig zieke kinderen toch aanwezig kunnen zijn in de klas via de computer.