Contacteer ons | Basisschool Regina Pacis te Hove
519
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-519,bridge-core-3.0.5,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Contacteer ons

Adres

G.V.L.S. Regina Pacis 1

Mortselsesteenweg 70

2540 Hove

03 / 454 19 90

secretariaat1.ls@regpacho.net

img_ouder_home

Contactgegevens

Secretariaat

Directie

Wencke Vervecken: directie.ls@regpacho.net

Externe links

  • www.openleerhuis.be: Deze  site heeft een aanbod voor kleuters, voor leerlingen van de lagere school en voor leerlingen van het secundair.Het groene luik is voor de leerlingen van de lagere school en dan is er nog een onderverdeling per leerjaar. Bij elk leerjaar heb je dan nog een onderverdeling voor rekenen (getallenkennis, meten, meetkunde en vraagstukken), taal (luisteren, spreken, lezen en begrijpend lezen, spelling en taalbeschouwing) en W.O. (met o.a. tijd). Dit is een zeer goede, gebruiksvriendelijke en uitgebreide site. Er zijn wel weinig spelletjes.
  • www.kabage.be: Deze site heeft een aanbod voor kleuters tot voor leerlingen van het 6de leerjaar. Er is opnieuw een onderverdeling per leerjaar en voor elk leerjaar is er opnieuw een opsplitsing voor rekenen (getallenkennis, bewerkingen, meten en metend rekenen, meetkunde en allerlei rekenoefeningen met o.a. vraagstukken. Er zijn ook  oefeningen voorzien die aansluiten bij Nieuwe Talrijk.), taal (er zijn ook zeer goede en speelse oefeningen voor de leerlingen van het eerste leerjaar die aansluiten bij de leesmethode) en W.O. Ook dit is een zeer goede, gebruiksvriendelijke en uitgebreide site.
  • www.digitips.be: Deze site heeft een aanbod voor kleuters tot voor leerlingen van het 6de leerjaar. De onderverdeling gebeurt per graad. De oefeningen per graad worden opgesplitst in taal, rekenen, W.O. en varia. Bij elke kader krijg je een kader met uitleg. Bij een eerste bezoek aan de site is begeleiding wel noodzakelijk. Je moet soms software downloaden of nog installeren bij de eerste ingebruikname. Deze site bevat wel echte spelletjes wat het oefenen wel leuker maakt. Zeer uitgebreide keuze van inoefenstof.
  • www.rekenweb.nl: Er staan zeer goede rekenspelletjes op, maar niet alle spelletjes zijn even bruikbaar of duidelijk. Je moet zelf eerst een beetje snuffelen en dan is deze site echt de moeite waard!
  • www.woordkasteel.com: Deze site staat ook al als onderdeel bij digitips, maar langs deze weg ga je rechtstreeks. Het is een compleet spellingpakket voor kinderen vanaf 6 jaar met 17 spelletjes.  Deze site omvat ook een rekenonderdeel nl.: Sommenplaneet. Ieder spelletje is een uitdaging en op ieder rekenniveau in te stellen. Je moet wel de educatieve software nog downloaden, dus begeleiding bij het eerste bezoek is nodig.
  • www.jufhanna.nl: Dit is een zeer leuke site om zelf leerspelletjes te maken en nadien dan samen te spelen/oefenen. Je kan er ook allerlei werkblaadjes afdrukken voor rekenen, spelling,… Let wel op, dit is een Nederlandse site. Er staan bv. de waterlopen van Nederland op en soms hebben ze bv. voor cijferen een andere schikking. Maar zeker een bezoekje waard!