Onze zorg | Basisschool Regina Pacis te Hove
382
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-382,bridge-core-2.9.0,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Zorg

Foto-zorgteam-20-21-nieuw-1

Ons zorgteam

We zijn een school met een hart voor alle kinderen. Een hart kan alleen maar kloppen als er openheid en vertrouwen heerst tussen leerlingen, ouders, leerkrachten en directie.

 

In ons onderwijs nemen ouders een belangrijke plaats in. Zij hebben de nodige deskundigheid en het is goed om deze kennis te benutten zodat er een opbouwende samenwerking ontstaat tussen school en ouders. Samen dingen bespreken is belangrijk om tot het unieke van elk kind te komen.

 

Als je je zorgen maakt, wend je je in de eerste plaats tot de klasleerkracht.

In overleg zorgen we voor omstandigheden waarin het kind zo goed mogelijk kan evolueren in zijn ‘denken’ (hoofd), ‘voelen’ (hart) en ‘willen’ (handen).

 

Soms stuiten we op zorgvragen die we als school niet alleen kunnen beantwoorden.  Dan doen we beroep op het CLB (= Centrum voor Leerlingenbegeleiding). Dit centrum werkt ook op vraag van ouders en/of de leerling.  Bovendien functioneert het gratis en onafhankelijk van de school.  Ze zijn actief op 4 domeinen:

 

  • Leren studeren
  • Schoolloopbaanbegeleiding (spijbelen en studiekeuze)
  • Psychisch en sociaal functioneren
  • Preventieve gezondheidszorg (vaccinatie, medisch onderzoek)

Gripdag

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.