Onze zorg | Basisschool Regina Pacis te Hove
382
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-382,bridge-core-3.0.5,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Zorg

Foto-zorgteam-20-21-nieuw-1

Ons zorgteam

We zijn een school met een hart voor alle kinderen. Een hart kan alleen maar kloppen als er openheid en vertrouwen heerst tussen leerlingen, ouders, leraren en directie.

 

In ons onderwijs nemen ouders een belangrijke plaats in. Zij hebben de nodige deskundigheid en het is goed om deze kennis te benutten zodat er een opbouwende samenwerking ontstaat tussen school en ouders. Samen dingen bespreken is belangrijk om tot het unieke van elk kind te komen.

 

Als je je zorgen maakt, wend je je in de eerste plaats tot de klasleraar.

Winnaars van de kangoeroewedstrijd – wiskundeolympiade

pimpen van de kaft 

 

ESCAPE ROOM – Leerjaar 6

Project L5 : Spaghettibrug 

Project L3 : Op reis met de boot. 

Project L2 : Cool, mijn eigen tent! 

PROJECTKLAS – Kangoeroewedstrijd 

Ook onze school nam deel aan de Vlaamse Wiskunde Olymiade.  

Proficiat aan de winnaars van de kangoeroewedstrijd!! 

 

PROJECTKLAS – Spaghettibrug L5

De vijfdeklassers gingen de uitdaging aan om een sterke spaghettibrug te bouwen voor auto’s. De knappe constructie bleek stevig genoeg. We zijn trots op onze knappe resultaten. 

 

PROJECTKLAS – Kettingreactie L4

De leerlingen van L4 maakten een kettingreactie. Dit leek geen makkelijke opdracht. Origineel waren ze wel…er kwam zelfs een ventilator aan te pas.  

PROJECTKLAS – Make a cake L4

Het was fijn koken met L4 : een cake bakken voor de klas maar ook de hoeveelheid ingrediënten berekenen, de houdbaarheidsdatum bekijken, de afmetingen van de cakevorm opmeten, een lotusbloem vouwen van een servet, de oven correct bedienen enz.  

En dan…smullen maar met heel de klas! 

PROJECTKLAS – Op reis met de boot L3

Na kennis gemaakt te hebben met verschillende boten konden we een schets maken van onze boot naar keuze. Daarbij moesten we  het zijaanzicht, boven – en onderdek beschrijven.  We knutselden een boot uit een fles en met kosteloos materiaal. Belangrijk was dat de boot moest blijven drijven (behalve de duikboot natuurlijk). 

En ja hoor, het lukte! Soms moesten er enkele aanpassingen gebeuren.  

PROJECTKLAS – Pandadroom L3

L3 maakte van het lokaal ‘de pandadroom’ een wereld vol panda’s. 

Ze verdiepten zich in het leven van de panda. 

Er werd in boeken gesnuffeld en er werd een spreekbeurt over gehouden. Stan maakte een prachtige PowerPoint over de bamboebeer. Er werden lampionnen geknutseld en foto’s gezocht. Zelfs de bamboeplant mocht niet ontbreken. 

PROJECTKLAS – Playtime

Er werden verschillende gezelschapsspelletjes onder de loep genomen : scrabble, zeeslag, pitjesbak. 

De handleiding werd ontleed en er werd correct gespeeld. Dit was project PLAYTIME! 

PROJECTKLAS – MysteryQuest

In L5 en L6 deden we een mysterieuze zoektocht in het kasteel van Harry Potter om Zweinsteinleerling te worden. We gingen naar de Zweinstein Hogeschool voor Tovenarij en Hokus Pokus, het diploma werd na hard zwoegen binnengehaald! 

PROJECTKLAS – Pimpen kaft L5 en L6

De kaften van de project klassers werden persoonlijk ‘gepimpt’. 

In overleg zorgen we voor omstandigheden waarin het kind zo goed mogelijk kan evolueren in zijn ‘denken’ (hoofd), ‘voelen’ (hart) en ‘willen’ (handen).

 

Soms stuiten we op zorgvragen die we als school niet alleen kunnen beantwoorden.  Dan doen we beroep op het CLB (= Centrum voor Leerlingenbegeleiding). Dit centrum werkt ook op vraag van ouders en/of de leerling.  Bovendien functioneert het gratis en onafhankelijk van de school.  Ze zijn actief op 4 domeinen:

 

  • Leren studeren
  • Schoolloopbaanbegeleiding (spijbelen en studiekeuze)
  • Psychisch en sociaal functioneren
  • Preventieve gezondheidszorg (vaccinatie, medisch onderzoek)

Gripdag

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.