Ouderraad | Basisschool Regina Pacis te Hove
403
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-403,bridge-core-3.0.5,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Ouderraad

P1080198

Door uw kind in te schrijven in onze school is u meteen ook lid van onze oudervereniging. De ouderraad is samengesteld uit ongeveer 30 ouders van alle klassen uit kleuter- en lagere school.

 

In haar contacten met de school  vertegenwoordigt de ouderraad de ouders als groep. Via de ouderraad verneemt de school wat bij de ouders leeft en krijgen de ouders achtergrondinformatie bij bepaalde beslissingen. De ouderraad werkt op een aangename en constructieve wijze samen met de directie en de leraren aan het ganse schoolgebeuren.

 

De ouderraad steunt de school bij het verdedigen van de belangen van de kinderen bij de plaatselijke overheid en andere instanties (o.a. behouden van sociale voordelen, verkeersproblematiek, initiatief voor buitenschoolse kinderopvang, …).

Dankzij de ouderraad en de sponsoring kan de school vele initiatieven nemen die het schoolgebeuren ondersteunen: sport- en spelinfrastructuur, culturele activiteiten, …  De financiële middelen voor dergelijke sponsoring zijn afkomstig uit de opbrengst van het jaarlijks familiefeest.

Naast of samen met de ouderraad bieden vele vrijwilligers zich aan als helpende hand bij initiatieven en activiteiten georganiseerd door het oudercomité en/of door de school zelf: pannenkoeken bakken tijdens het carnavalfeest, opendeurdag van de school, leesouders die de kinderen begeleiden in kleine groepjes, …

Onze voorzitters

Thierry Lens voorzitter

Thierry Lens

Voorzitter
Catherine Vanbelle

Catherine Vanbelle

Ondervoorzitter
Roy Maes

Roy Maes

Secretaris
Sophie Huyghe

Sofie Huyghe

Penningmeester
Marie Decoodt

Marie Decoodt

Penningmeester