6de leerjaar

Grootouders komen voorlezen

We luisteren naar een verhaal boeiend verteld door onze grootouders. 

Leuk om hen ook eens op bezoek te hebben in onze klas. 

Bezoek Museum Plantin-Moretus

Op 24 november brengen we een bezoek aan Museum Plantin-Moretus. We maken kennis met de boekdrukkunst. Maar het museum brengt onzsveel meer.  In een prachtig gebouw, volledig bewaard zoals het oorspronkelijk was, bewonderen we ook heel wat kunstwerken. 

Dit bezoek sluit aan bij het jaarthema. 

Bezoek aan Dossinkazerne en stadwandeling door Mechelen

Op 10 november trekken we met de trein naar Mechelen. We brengen een aangrijpend bezoek aan Kazerne Dossin. 

We bezoeken ook de stad met haar prachtige historische gebouwen. Hierbij laten we ons leiden door Mechelen Muurt. 

Voorleesweek

Tijdens de voorleesweek komen ook enkele leerlingen naar de avondactiviteit. Terwijl de ouders naar het praatcafé gaan, luisteren de leerlingen aandachtig naar een verhaal. Ze moeten telkens een code kraken voor het verhaal verder kon verteld worden. 

Workshop Graffiti 

De leerlingen van het zesde leerjaar konden dit schooljaar deelnemen aan een workshop Graffiti. Ze gingen allemaal zeer enthousiast aan de slag met knappe resultaten tot gevolg!  

Schilderen 

Als voorbereiding op de grafittiweek schilderden de leerlingen van het zesde leerjaar de muur in de tuin wit. Dit deden ze vol enthousiasme!  

Jeugdboekenmaand 

 

In het kader van de Jeugdboekenmaand lazen de kinderen van het zesde leerjaar voor uit het lievelingsboekje van hun petekindjes. Ook de favoriete knuffel luisterde mee!  

Schaatsen 

Op vrijdag 13 januari hebben wij met het zesde leerjaar het ijs onveilig gemaakt. Schaatsen, schuiven en vallen … het hoorde er allemaal bij! 

Fietstocht

De leerlingen van verschillende scholen uit zone HEKLA namen op vrijdag 29 april deel aan een verkeerseducatieve fietstocht. We fietsten door Hove, Edegem, Lint, Kontich, Aartselaar en Edegem. In elke gemeente was er een stop met een verkeerseducatieve activiteit.

Vrijbroekpark Mechelen

In de voormiddag kregen de leerlingen een leuke interactieve Europa-les. Iedereen vertegenwoordigde een land uit de EU. Het verdrag werd ondertekend, er werd gedebatteerd en wetten werden gestemd.

In de namiddag stond er een educatief programma over water op de planning.

Escape Room

In het zesde leerjaar is samenwerken heel belangrijk. Door de code van de koffer te kraken hebben de leerlingen bewezen dat ze deze vaardigheid al goed onder de knie hebben!

Lezen met de kindjes van L1

De minimeesters en -juffen van het zesde leerjaar helpen de kindjes van het eerste leerjaar met het lezen van hun eerste leesboekjes.

Carnaval

Een masker op mijn snoet.

Een hele gekke hoed.

Confetti op de grond.

Kom draai nu allen rond.

Urania

We brachten een bezoek aan Urania.  

De planeten, de ruimte, de sterren… op een boeiende manier uitgelegd. 

M.E.G.A.

In samenwerking met de politie van zone HEKLA willen we onze leerlingen met het M.E.G.A.-project ondersteunen in hun zoektocht naar een eigen antwoord op de ingewikkelde maatschappelijke uitdagingen waar ze voor komen te staan.

Le français … c’est super!

Nieuwe woordjes worden regelmatig geoefend op een speelse manier.

IJsschaatsen

Met de fiets naar de ijspiste in Kontich. Daar hebben we heerlijk geschaatst. De ene al wat vlotter dan de andere maar door elkaar te helpen, hebben we er allemaal van genoten. 

Dag Sinterklaasje

Ook dit jaar zijn de kinderen van het zesde leerjaar braaf geweest! Ze genieten van het spelmateriaal dat de Sint hen bracht. 

Kazerne Dossin

De leerlingen van 6A en 6B hadden een prachtige en leerrijke dag in Mechelen! ‘s Ochtends een klein beetje geschiedenis over de gebeurtenissen in de Dossinkazerne in WOII en in de namiddag een vleugje cultuur opsnuiven tijdens de mooie stadswandeling “Mechelen Muurt”. 

 

Klas 6C trok na een leuke leerwandeling door de kindvriendelijke stad Mechelen naar het Memoriaal. Een aangrijpende zoektocht liet hen kennismaken met het leed van de kinderen. Ze mochten op een witte kei een wens schrijven voor die kinderen die de deportatie niet hadden overleefd. 

Bezoek aan ZOO Antwerpen

Met de fiets naar de zoo van Antwerpen….. En dan kon de speurtocht beginnen! Apen, nijlpaarden, pinguïns,… dankzij onze gids kent de dierenwereld geen geheimen meer voor ons. Af en toe een buitje kon de pret niet drukken! Het was een fijne, leerrijke dag! 

Sportdag

Onze turnleerkrachten zorgden voor leuke en gevarieerde sportactiviteiten. Zij werden hierbij geholpen door ervaren medewerkers van sportclubs uit Hove en omgeving. Dankjewel voor deze sportieve GENIETDAG ! 

Het dagelijkse leven in het zesde leerjaar…

In het zesde leerjaar komen er ook in de klas veel verschillende activiteiten aan bod. Groepswerk, spelletjes, zelfstandig werk,… noem maar op!

Scholenveldloop

Op woensdag 22 november zetten de leerlingen van RP1 hun beste beentje weer voor op de jaarlijkse Hovese scholenveldloop. Het zonnetje kwam alvast ook supporteren. Hup RP1, hup!  

Strapdag

Op vrijdag 17 september namen we deel aan de strapdag. Een fietstocht van 25 km! Op elke stopplaats deden we een activiteit die onze fietsvaardigheid bevordert. Aangezien we milieubewust zijn, vinden we het ook belangrijk dat we ons dan ook veilig kunnen verplaatsen met de fiets. 

Onze klasfoto’s

Hierbij kan je de klasfoto’s van vorig jaar bekijken.