1ste leerjaar

Samen met de kleuters keken we naar het toneel: “Mag ik meedoen?” Het toneel ging over een eendje met 1 zwart pluimpje dat nergens bij hoorde. Gelukkig liep het allemaal goed af. 

Samen met onze klas gingen we luisteren naar griezelverhalen in het sprookjeshuisje. Wat was het daar mooi versierd! Op het einde kregen we nog een echt heksendrankje. 

We maakten met een sok een leuke sokpop en speelden nadien poppenkast. Wat hebben we gelachen! 

Rekenlessen met wegen en betalen 

Kronkeldiedoe is een mannetje dat boordevol energie langs verschillende oefeningen kronkelt en veert. Het was een voormiddag van springen, bouwen, rijden, … Jammer dat we pas later konden beginnen! 

Voor ons thema fruit bezochten we een boomgaard in Broechem. We wandelden tussen de vele bomen, bekeken de gigantische koelcellen, zagen hoe de appels gesorteerd werden en kochten in het winkeltje appels voor de hele school. We mochten ook met het treintje door de boomgaard rijden. Wat een tof en leerrijk bezoek!  

Tijdens ons bezoek kochten we appeltjes voor alle kinderen en leerkrachten van onze school. We maakten via de micro reclame voor onze appels en liepen met borden rond. Tijdens het beluisteren van leuke appelliedjes verdeelden we onze appels. 

Appels van papier marché

Strapdag. Samen heerlijk stappen, fietsen en trappen. We speelden ook leuk samen en oefenden op het veilig oversteken. 

Tijdens de jaarlijkse scholenveldloop zetten onze jongens en meisjes weer hun beste beentje voor tijdens de loopwedstrijd tussen alle scholen uit Hove. Wat een spannende wedstrijd was dat! 

Op onze eerste schooldag leerden we al het woordje “ik” lezen. Nadien knutselden we een ik-kroon met de jongens en meisjes van het zesde leerjaar. Zo leerden we ze al een beetje kennen en zij ons. We hebben ook samen met hen gepicknickt in de tuin en toffe spelletjes gespeeld. Wij zijn trots op onze peters en meters! 

Tijdens de gouden weken speelden we samen met onze klas om elkaar beter te leren kennen en zo een fijne klasgroep te vormen. We deden o.a. een blotevoetenpad, speelden balspelletjes, … 

Wippen – Smartgames

De leerlingen van het 6de leerjaar leren ons wippen met de speelkaarten.  

Samen met L3 werken we met de smartgames!  

Wat is het leuk om zo samen te werken!  

 

Middelheimmuseum

We gaan op leeruitstap naar het Middelheimmuseum in Antwerpen.  

We gaan op pad met een koffertje. Zo leren we de beelden en kunstwerken beter kennen.  

 

Mariagrot – Meihof

We brengen met alle kinderen van het eerste leerjaar een bezoekje aan de Mariagrot van Edegem. Nadien spelen we nog samen in de speeltuin van het Meihof 

 

Kabouterberg

We genieten in Kasterlee in het Kabouterbos. Er wordt een leuk verhaal verteld.  

Er is ook tijd om te ravotten in de speeltuin.  

 

Escaperoom

Juf Mieke organiseert voor alle leerlingen van het eerste leerjaar een leuke escape room.  

Joepie! We hebben de geheime code gevonden! 

Taalatelier

Na elke kern van lezen, doen we taalatelier. Deze keer waren het allemaal leuke taalspelletjes zoals: Wie is het?, Het prinsessenspel en Pim Pam Pet. Wat hebben we weer leuk samengespeeld! 

Rekenspelletjes

Tijdens de instaples van blok 11, moesten we alle soorten rekensommetjes door elkaar maken. Het leuke was dat we hiervoor eendjes moesten vissen. We wisten niet dat rekenen zo leuk kon zijn! 

Op zoek naar bodemdiertjes

N.a.v. thema “Lente” hebben we samen met de leerlingen van het vijfde leerjaar naar bodemdiertjes gezocht. M.b.v. een determinatietabel probeerden we de namen van de gevonden diertjes te zoeken. We vonden o.a.: duizendpoten, regenwormen, spinnen, mieren, pissebedden, … 

Feest van de juf

N.a.v. ons leesboekje in de klas, hielden we in elke klas een feest voor de juf. Alle kinderen mochten het beste van zichzelf laten zien. Sommige kinderen maakten prachtige vlaggetjes of andere versieringen, sommige kinderen knutselden iets voor de juf, deden een dansje of turnoefeningen, vertelden leuke mopjes, zongen een liedje,… Het was een heerlijke namiddag waar er ook nog tijd was om samen buiten te spelen. Wat waren de juffen trots op hun kindjes! 

Pasen

We hadden een tof hoekenwerk rond Pasen. We stempelden met vorken, maakten een leuk paaskaartje voor elkaar en maakten ook net een echt vogelnestje met ontbijtgranen van tarwezemelen en chocolade. In ons nestje lagen ook suikeren eitjes. Wat hebben we nadien heerlijk gesmuld! 

Lekkere soep

We leerden over de lente en over verschillende soorten groenten. We leerden er niet enkel over, maar maakten ook zelf heerlijke soep en sneden ook verschillende groentjes als aperitiefhapje. We vonden het superlekker en smulden ons buikje rond. 

Duolezen

Elke week hebben wij geluk. Dan komen de kinderen van het zesde leerjaar mee met ons lezen. Wij oefenen dan superhard en vinden dit ook echt heel leuk, want die grote jongens en meisjes zorgen heel goed voor ons en zijn ook heel lief. 

Bednet pyjamadag

Op vrijdag 13 maart 2022 was het Ketnet pyjamadag voor Bednet. We staken alle zieke kinderen een hart onder de riem door in pyjama naar school te komen. 

Carnaval op onze school

Op vrijdag 25 februari vierden we carnaval op onze school. Iedereen kwam verkleed naar school. We deden de polonaise, knutselden en deden leuke spelletjes en in de namiddag keken we naar een toffe film. Dit was een super leuke dag die we niet zo snel zullen vergeten. 

Leuke carnavalsactiviteiten in L1

De week voor carnaval deden we leuke carnavalsactiviteiten in de verschillende klassen. In 1A maakten we een leuk muziekinstrument, in 1B werden we prachtig geschminkt en in 1C maakten we van ons eigen portret een heus carnavalfeestbeest! We vonden het ook heel leuk dat we de andere leerkrachten van het eerste leerjaar zo beter leerden kennen. 

Doktersbezoek

Wij leerden in de klas over ziek en gezond zijn. Wij speelden in groepjes een doktersbezoek na, een bezoek aan de apotheek, … Dit was echt heel leuk! 

Toneel De Pest aan Pesten 

Op woensdag 16 februari genoten wij van het toneel “De Pest aan Pesten” van Jo De Rijck. Via goocheltrucs en grapjes leerden en beseften we dat pesten helemaal niet ok is. 

Meetles de liter 

Wij leerden over de liter. Dit deden we vooral door veel met water te gieten om zo te zien wat minder, meer of gelijk aan een liter was. We schatten ook hoeveel bekers er in een liter gingen. Dit was niet zo makkelijk! 

Fluo-dag op school 

Op vrijdag 28 januari kleurde onze school helemaal FLUO!  

We willen goed zichtbaar zijn in het verkeer.  

Meetlessen zijn tof

Meten maar! Hoe lang is 1 meter??? 

Spelend leren 

We leren veel nieuwe dingen in het eerste leerjaar. Maar er is ook tijd om te spelen: Spelend nieuwe dingen leren!  

Vogels in de winter 

We leren over vogels in de winter. We houden een vogeltelling en maken een pindasnoer voor de vogeltjes. Zo kunnen ze lekker smullen in de winter.  

Ijsjes maken 

Tijdens het thema ‘Winter’ leren we over water, vriezen en ijs. Dit is de ideale tijd om zelf ijsjes te maken. Mmmm… smullen maar! 

Onze rekenlessen 

Onze rekenlessen zijn vaak heel leuk. Soms mogen we in groepjes wegen of oefenen we onze sommen al spelend in. 

Nieuwjaarsbrieven knutselen 

In het eerste leerjaar knutselden we onze eigen nieuwjaarsbrieven. We vonden dit niet alleen heel tof, maar we waren er ook heel trots op! 

Spelen met speelgoed van de Sint 

De goede Sint bracht ook voor de brave kinderen van het eerste leerjaar leuk speelgoed. Daar hebben wij al leuk met gespeeld! 

Het zesde leest voor voor het eerste 

Wat hadden wij geluk! Het zesde leerjaar kwam op 6 december een verhaal voorlezen van Rikkie. Zij hadden zich mooi verkleed en hadden hiervoor hard geoefend. Door corona moest dit wel buiten plaatsvinden.

Het grote sintenspel 

Op 6 december deden we met alle kinderen van het eerste tot het derde leerjaar een leuk sintenspel. We moesten met ons groepje zoveel mogelijk leventjes verzamelen om zo de geheime code te kunnen kraken om de schat te openen. Er waren helaas ook kerstmannen die onze leventjes wilden afnemen. Gelukkig konden we bij de pieten extra bonuspunten verdienen! 

Rekenspelletjes 

Samen rekenspelletjes spelen in de klas!

Letters schrijven 

We oefenen onze schrijfletters in!  

We schrijven in zand, op een schrijfbordje en we mogen zelfs op onze bank schrijven!!

Een pietenmuts 

We knutselen een grappige pietenmuts! 

De voorleesweek 

Joepie, voorlezen voor onze knuffel! 

 

Bezoek aan het kasteel van de Sint 

Samen met de piet wandelden we rond in kasteel van de sint! 

We zijn ook bij de postpiet en de speculaaspiet geweest. 

De discokamer vonden we superleuk! 

De sint wachtte ons ook op aan zijn bureau. 

Nadien mochten we nog leuke spelletjes spelen in de tuin. 

Bingelen op de tablets

Na elk hoofdstuk van rekenen mogen wij herhalingsoefeningen maken op de tablets. In het begin was het wel moeilijk om in te loggen, maar ondertussen lukt het al aardig! 

Dag van de jeugdbeweging

Op 22 oktober was het de dag van de jeugdbeweging. Heel trots mochten we in onze uniform naar school komen. Dat was echt heel cool en toen zagen we ook hoeveel kinderen van onze school naar een jeugdbeweging gaan! 

Appels verkopen aan de kinderen van onze school

Tijdens W.O. leerden wij alles over de appel. We deden een appelwedstrijd, proefden appelsap en appelcake, maakten we een appel van papier marché en met vingerverf en verkochten we appels aan alle kinderen van onze school. Terwijl zongen we het appellied. Na onze appels te hebben verkocht in onze winkeltjes, hebben we zelf ook gesmuld van de heerlijke appeltjes!!!! 

Het blotevoetenpad te Boechout

Op 5 oktober 2021 hadden alle eerste leerjaren uit Hove sportdag. We maakten kennis met judo, hockey, chi gong, tennis, … We leefden ons uit op het springkasteel, op de steps, op airtrack, … Steeds keer op keer gaven de leerlingen zich meer dan 100%. Het was een super toffe, maar vermoeiende dag! 

Sportdag

Op 5 oktober 2021 hadden alle eerste leerjaren uit Hove sportdag. We maakten kennis met judo, hockey, chi gong, tennis, … We leefden ons uit op het springkasteel, op de steps, op airtrack, … Steeds keer op keer gaven de leerlingen zich meer dan 100%. Het was een super toffe, maar vermoeiende dag! 

Zwempret

In het eerste leerjaar gaan we om de 14 dagen zwemmen. 

Plonsen, spetteren, zwemmen,… kortom veel waterplezier!

Scholendveldloop

Op 22 september nemen we deel aan de scholenveldloop van Hove.  

Wat kunnen ze snel lopen! Het zijn allemaal toppertjes!  

Klasdoorbrekend werken

We werken hard in het eerste leerjaar!  

Maar er is ook tijd om te spelen en te puzzelen! 

Dag van de sportclub

Wat een sportieve kindjes zitten er in het 1ste leerjaar!  

Bezoek van Nicolas De Kerpel

Op de Olympische Spelen behaalden de Red Lions een gouden medaille.  

Omdat Nicolas De Kerpel een oud-leerling is van Regina Pacis, bracht hij op 8 september een bezoekje aan onze school.   

Hij speelde mee een leuke hockeymatch!  

Onze klasfoto’s

Hierbij kan je de klasfoto’s van vorig jaar bekijken.