Klas 5B

Spannend! We maken maskers van gips! Kijk maar eens!!

Vandaag maken we zelf papier. We hebben papier gescheurd, dat vermengd met water en gekleurd papier, alles gemixt en er dan een mooie vorm van gemaakt. Kijk maar eens naar onze resultaten!

Het derde en het vijfde leerjaar hebben geluk dat ze door de ouderraad getrakteerd worden op een gezond ontbijt. Het gaat er gezellig aan toe in onze klas. Eerst wordt de ontbijttafel geschikt en dan mogen we kiezen. Er is voor ieder wat wils: fruitsapjes, yoghurt, cornflakes, een pistolet of sandwich met vlees, kaas, choco of confituur. Er is ook overheerlijke fruitsla! De mama’s hebben in de vroege uurtjes hun best gedaan! Dank je wel!

We hebben onze 2de les EHBO. Patrick leert ons de techniek van een spiraalverband. Hij leert ons wat te doen bij een flauwte en bij verslikking. Hij leert ons hoe we wonden moeten verzorgen.

We brengen een bezoek aan kunstenaar François Blommaerts. Hij is een beeldend kunstenaar: schilderen, tekenen, bronzen beelden, inox en ijzeren beelden lassen en muurschilderingen zijn zowat zijn grote passies.

Vandaag zetten we de kerstboom. Gelukkig kunnen we op vele vrijwilligers rekenen!

Naar jaarlijkse gewoonte gaan we ijsschaatsen op de ijspiste in Kontich. Vallen en opstaan hoort er natuurlijk bij. Gelukkig zijn er geen armen of benen gebroken! Echt tof!

Op 5 december komt Sinterklaas op bezoek. In de voormiddag spelen we een leuk bosspel om de code van de schatkist te breken. In de namiddag doen we vele, leuke spelletjes in de klas. De dag vliegt voorbij!

Na 14 dagen oefenen, is het eindelijk zover! We zijn klaar om het adventstoneel te spelen! Iedereen speelt mee. Sommige kinderen hebben een sprekende rol, anderen hebben liever een stille rol. Het resultaat mag er zijn! De beide voorstellingen verlopen heel goed! Het zijn net geoefende acteurs die op de scene staan!

In de buurt van de school van Robby wordt een buurthuis geopend. Er wordt aan de kinderen gevraagd om speelgoed mee te brengen. Gaan de kinderen solidair zijn en speelgoed meebrengen?

5B is fluo!

Dit jaar leren we EHBO. Patrick, de Rode Kruisverantwoordelijke leert ons hoe we moeten reanimeren. Zo kunnen we een leven redden.

We maken lekkere fruitsla met de kinderen van 1A. Hoe leuk is dat!

Als afsluiting van het thema van de zeeklassen, maken we garnaalflappen. Enkele bereidwillige mama’s helpen ons. Hmm, wat smaken de flappen lekker!

Op zeeklassen is het heel fijn!  Samen op uitstap naar de Ijzertoren of het Albert I-monument. Samen spelen in de duinen of op het strand. Samen gezellig eten! Kortom reuze!

Dit is al een kleine selectie van de foto’s.

Ronduit plezant, dat schept een band!

Onze eerste uitdaging: 5000 keer springen met 1A!

Dag van de sportclub! 5B is sportief!

Half september nemen we afscheid van Anna Gala die met haar ouders naar Barcelona gaat. We hebben een gezellige picknick in het park met lekkere cupcakes! Veel succes, Anna Gala!

We gaan je missen!